Wintersalade van rode kool, blauwe kaas, peer en noten
Lunch- of voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
75 gram hazelnoten geroosterd
150 gram bacon
Olijfolie
1 rode kool 700 gram
2 sappige peren
Rietsuiker
Balsamicoazijn
Platte peterselie
Verse knoflook fijngehakt
Peper/zout
200 gram blauw aderkaas blue moon
Stevig brood en boter voor erbij
Bereiden
Rooster de hazelnoten en hak ze fijn.
Bak de plakjes bacon 15 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat afkoelen en knijp fijn tussen je handen.
Snijd de kool flinterdun.
Leg de peer in vers sinaasappelsap (hierdoor wordt de peer niet bruin).
Leg de kool in een schaal.
Voeg toe balsamico azijn 1,5 eetlepel.
Voeg toe olie 1,5 eetlepel.
Voeg toe zout/peper/suiker en knoflook.
Zet dit minimaal 4 uur weg.
Maak af
Doe de rode kool, bacon, kaas, noten in een mooie schaal en bestrooi tot slot met de peterselie.