Wintersalade van rode kool, blauwe kaas, peer en noten

Lunch- of voorgerecht voor 4 personen

  • Ingrediënten

    75 gram hazelnoten geroosterd
    150 gram bacon
    Olijfolie
    1 rode kool 700 gram
    2 sappige peren
    Rietsuiker
    Balsamicoazijn
    Platte peterselie
    Verse knoflook fijngehakt
    Peper/zout
    200 gram blauw aderkaas blue moon
    Stevig brood en boter voor erbij
  • Bereiden

    Rooster de hazelnoten en hak ze fijn. Bak de plakjes bacon 15 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat afkoelen en knijp fijn tussen je handen. Snijd de kool flinterdun. Leg de peer in vers sinaasappelsap (hierdoor wordt de peer niet bruin). Leg de kool in een schaal. Voeg toe balsamico azijn 1,5 eetlepel. Voeg toe olie 1,5 eetlepel. Voeg toe zout/peper/suiker en knoflook. Zet dit minimaal 4 uur weg.
  • Maak af

    Doe de rode kool, bacon, kaas, noten in een mooie schaal en bestrooi tot slot met de peterselie.

Contact

De Houtsnip 25
8251 MG Dronten
06 40479548
smaakvoletenmetdet@live.nl
KvK Flevoland 32160393

Det's favoriete recepten

Leuke cadeautip

Geef eens een cadeaubon voor een workshop. Voor meer info neem contact op met Det.

© 2018 - Smaakvol eten met Det | ontwerp en realisatie Studio Coppis
Call Now Button