Limoni di Amalfi al forno

Recept voor 9 personen

  • Ingrediënten

    3 grote citroenen, uiteraard liefst onbespoten
    3 bollen buffelmozzarella 150 gram per bol in 6 plakken van circa 0.5 cm snijden
    9 blaadjes basilicum
    9 anjovisfilets
    9 gedroogde tomaatjes of 5 verse kerstomaatjes gehalveerd
    zout en peper

  • Bereiden

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd 3 mooie gelijke stukken (schijven) van 0.5 cm per citroen. Haal nu met een scherp mesje het vruchtvlees uit de citroenen zodat je 9 holle cirkels overhoudt. Leg de mozzarella in de holle openingen, dat moet natuurlijk wel passend gemaakt worden. Leg er vervolgens een basilicumblaadje, een halve anjovisfilet en een half kerstomaatje op. Strooi er een beetje zout en peper over. Dek het geheel af met het tweede stukje mozzarella. Nu zal de mozzarella tijdens het bakken natuurlijk gaan smelten en uit de citroenen druipen. In Itali  legt men er een citroenblaadje onder om alles op zijn plaats te houden, maar het kan ook heel goed met een vetvrij papiertje. Bak dit goddelijke gerechtje in ongeveer 10 minuten De kaas mag lekker pruttelen.

Contact

De Houtsnip 25
8251 MG Dronten
06 40479548
smaakvoletenmetdet@live.nl
KvK Flevoland 32160393

Det's favoriete recepten

Leuke cadeautip

Geef eens een cadeaubon voor een workshop. Voor meer info neem contact op met Det.

© 2018 - Smaakvol eten met Det | ontwerp en realisatie Studio Coppis
Call Now Button