Geroosterde pompoensalade

  • Ingrediënten

    Voor de salade
    1 middelgrote pompoen of 2 kleine
    in mooie partjes snijden
    1 theelepel gemalen komijn
    1 theelepel gemalen koriander
    1 theelepel paprika poeder
    1 theelepel chilivlokkenv zout naar believen
    flinke eetlepel verse knoflook
    4 rode uien in partjes
    olijfolie

    Voor de groene chermoula
    dressing voor over de geroosterde pompoen
    15 gram korianderblad
    ½ bosje bladpeterselie
    ½ bosje munt
    Stukje gember 2 cmv 3 eetlepels olijfolie
    1/2 verse (sap van) citroen
    1/2 verse ( sap van) limoen
    1 theelepel korianderpoeder
    1 theelepel komijn
    1 afgestreken eetlepel jalapenolpeper
    3 tenen knoflook
    1 eetlepel tahini
    1 eetlepel yoghurt

    Voor de garnering
    150 gram verkruimelde geitenkaas
    handvol granaatappelpitten
    granaatappelmelasse
    (naar smaak, erover heen schenken)
    snuf sumak
  • Bereiden

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep in een braadslede de pompoenparten om met de specerijen, knoflook, uienpartjes en schenk er royaal olijfolie overheen. Rooster in 25 minuten tot de pompoen gaar is en lichte schroeiplekjes krijgt. Leg de pompoen in een mooie schaal. Meng in een kom alle ingrediënten voor de dressing. Verdeel de dressing over de pompoen. Verdeel daarna de geitenkaas, granaatappel en de granaatappelmelasse erover. Strooi er tot slot een snuf sumak over.

Contact

De Houtsnip 25
8251 MG Dronten
06 40479548
smaakvoletenmetdet@live.nl
KvK Flevoland 32160393

© 2018 Smaakvol eten met Det | ontwerp en realisatie Studio Coppis

Call Now Button