Geroosterde biet met yoghurt en ingemaakte citroen

 • Ingrediënten

  1 kg rode bieten, schoongeborsteld maar nog met schil
  2 eetl. olijfolie
  1 1/2 theel. komijnzaad
  1 kleine ingemaakte citroen, schil en vruchtvlees fijngehakt en pitten verwijderd (40 g)
  2 eetl. citroensap
  15 g dille, grofgesneden
  1 eetl. tahin
  150 g yoghurt Griekse stijl
  zout en zwarte peper

 • Geserveerd bij vette vis is dit beslist een hemelse combinatie: bijvoor­beeld een gerookte makreel of een forelfilet, of wat gestoomde zalm. De biet is ook erg lekker over vers gekookte linzen. U kunt de salade van tevoren maken en zelfs een dag voor u hem serveert. Houd in dat geval de dille en de tahinyoghurt apart en zet alles tot gebruik in de koelkast.

 • Bereiden

  Verhit de oven tot 220 °C. Verpak de bieten elk afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie, leg ze op een bakplaat en rooster ze afhankelijk van het formaat 30-60 minuten in de oven tot een erin gestoken mes er gemakke­lijk inglijdt. Ontvel de bieten als ze voldoende zijn afgekoeld en snijd ze in ½ cm dikke plakken. Doe ze in een grote kom en zet ze opzij om ze af te laten koelen.
  Giet de olijfolie in een kleine koekenpan en zet hem op halfhoog vuur. Voeg het komijnzaad toe en rooster het circa 3 minuten tot het gaat springen in de pan. Giet het zaad met de olie over de
  bieten samen met de ui, ingemaakte citroen, het citroensap, 10 gram dille, 1 theelepel zout en een draai versgemalen peper. Meng alles goed en stort de salade op een grote schaal.

 • Maak af

  Roer de tahin door de yoghurt en schep vier of vijf dotjes yoghurt op de salade. Roer zo min mogelijk – yoghurt en biet moeten nauwelijks gemengd zijn – en bestrooi de salade met de overgebleven dille.

Contact

De Houtsnip 25
8251 MG Dronten
06 40479548
smaakvoletenmetdet@live.nl
KvK Flevoland 32160393

Det's favoriete recepten

Leuke cadeautip

Geef eens een cadeaubon voor een workshop. Voor meer info neem contact op met Det.

© 2018 - Smaakvol eten met Det | ontwerp en realisatie Studio Coppis
Call Now Button