Spitskool uit de stoomoven en op de grill

Recept voor 4 personen

  • Ingrediënten

    spitskool
    100 gram boter
    10 gram curry madras
    gedroogde uitjes
    gerookte zoute amandelen
    Unagi palingsaus

    Ook nodig:
    vacumeerapparaat en vacumeerzak
    stoomoven
    grillplaat of grillpan

  • Bereiden

    Vacumeer de spitskool samen met 100 gram gesmolten boter en de 10 gram curry madras. Leg het pakketje in de stoomoven en stoom op 90 graden gedurende 45 minuten. Snij daarna de spitskool in 4 punten, zodat je de koolpunten mooi kunt grillen op de grill plaat of grillpan. Het mag ook buiten op de BBQ. Dat geeft een mooi rokerig smaakje aan de spitskool en is eigenlijk het allerlekkerst. Deze spitskool kan als borrelhapje, als voorgerecht, maar ook als bijgerecht worden geserveerd. 

  • Serveren als volgt:

    Als de spitskool gegrild is, aflakken met Ugani saus. Dat mag rijkelijk. Afmaken met uitjes en de gerookte amandelen (wel even fijnhakken). Heerlijk!

Contact

De Houtsnip 25
8251 MG Dronten
06 40479548
smaakvoletenmetdet@live.nl
KvK Flevoland 32160393

Det's favoriete recepten

Leuke cadeautip

Geef eens een cadeaubon voor een workshop. Voor meer info neem contact op met Det.

© 2018 - Smaakvol eten met Det | ontwerp en realisatie Studio Coppis
Call Now Button