Citroenbavarois

Recept voor 20 kleine borrelglaasjes of 6 forse porties a 200 ml

Een echt vintage toetje met de smaak uit mijn jeugdjaren. Opnieuw weer een grote hit. Het recept komt van de moeder van mijn jeugdvriendin Hetty. Goede wijn behoeft geen krans…….Je likt er gewoon je vingers bij af. En niet heel erg moeilijk om te maken

Smaakvolle groet voor de kerst, Det

  • Ingredi├źnten

    1,5 citroen
    4 eieren
    125 gram suiker
    4 blaadjes gelatine
    1/8 ltr of 125 ml slagroom

  • Bereiden

    Doe de suiker in een ruime mengkom. Splits de eieren. Doe de dooiers bij de suiker en klop tot een bleke, romige massa waarin de suiker volledig opgelost is. Pers vervolgens de citroen uit en voeg het sap toe.
    Los de gelatine op in 1 dl of 100 ml kokend water en voeg dit toe aan het eidooier-citroenmengsel. Zet de kom meteen in de koelkast om af te koelen en op te stijven.
    Klop dan de slagroom.
    Maak een kom vetvrij door een keukenpapiertje met een beetje citroensap door de kom te halen en doe de eiwitten erin. Klop de eiwitten tot ze stijf zijn. Let op… het eiwit mag geen spoortje geel bevatten anders krijg je het eiwit niet stijf.
    Als het eigeelmengsel een beetje lobbig is (of stijf) spatel je het opgeklopte eiwit er voorzichtig doorheen. Tot slot nog vermengen met de slagroom.
    Schenk het meteen in de borrelglaasjes met een schenkkan of spuitzak en zet het weg in de koelkast tot gebruik.

Contact

De Houtsnip 25
8251 MG Dronten
06 40479548
smaakvoletenmetdet@live.nl
KvK Flevoland 32160393

Det's favoriete recepten

Leuke cadeautip

Geef eens een cadeaubon voor een workshop. Voor meer info neem contact op met Det.

  • Leuke cadeautip

    Geef eens een cadeaubon voor een workshop. Voor meer info neem contact op met Det.

┬ę 2018 Smaakvol eten met Det | ontwerp en realisatie Studio Coppis
Call Now Button