Bereiden
Doe de suiker in een ruime mengkom. Splits de eieren. Doe de dooiers bij de suiker en klop tot een bleke, romige massa waarin de suiker volledig opgelost is. Pers vervolgens de citroen uit en voeg het sap toe.
Los de gelatine op in 1 dl of 100 ml kokend water en voeg dit toe aan het eidooier-citroenmengsel. Zet de kom meteen in de koelkast om af te koelen en op te stijven.
Klop dan de slagroom.
Maak een kom vetvrij door een keukenpapiertje met een beetje citroensap door de kom te halen en doe de eiwitten erin. Klop de eiwitten tot ze stijf zijn. Let op… het eiwit mag geen spoortje geel bevatten anders krijg je het eiwit niet stijf.
Als het eigeelmengsel een beetje lobbig is (of stijf) spatel je het opgeklopte eiwit er voorzichtig doorheen. Tot slot nog vermengen met de slagroom.
Schenk het meteen in de borrelglaasjes met een schenkkan of spuitzak en zet het weg in de koelkast tot gebruik.